Continut: HIV SIDA Anonim va dea stirile si nouatatile cele mai actuale despre folosirea unui prezervativ si riscul de transmitere bolile cu transmisie sexuala sau o infectie prin sex.


Bine ati venit la
HIV Anonim: ajutor pentru cei cu SIDA


despre noi HIV Anonim - SIDA Atitudini pozitive despre HIV HIV Anonim - SIDA evenimente programate HIV Anonim - SIDA stiri (in engleza) HIV Anonim - 
SIDA Pagina Principala
Paginile interactive:navigator pentru HIV Anonim Forum si Bulletin board
Cercul Abstinentei. Incurajarea pentru ca sa traim o viata mai sanatoasa.
PROGRAMUL
HIV ANONIM
Atitudini pozitive
despre HIV
Our Book
(in engleza)
Locurile Mele
Chat-ul nou HIV
Sala veche de chat
Anunturi
Oportunitati sa ajuti
Linkuri folositoare
Umor
Scrie povestea ta
Pagina principala

Fa un clic aici ca sa adaugi aceasta pagina in lista preferintelor tale!
Faceti un link de la situl vostru la situl nostru.

Stiri si noutati despre SIDA

SIDA Anonim aduna stiri pentru folosul vizitorilor sai.&nbps;Nu raspundem pentru continutul acestor situri si nu facem nici-o racomandare pentru un individ. Vorbiti cu doctorul Dvs. inainte de a avea incredere in orice sit pe Internet.
Pentru noutati din anurile 2005 si 2006 faceti un clic aici.
Pentru noutati din anurile 2003 si 2004 faceti un clic aici.
5 iulie 2007 Pacienti cu HIV au o sansa de trei ori mai mare de a contracta cancer la plamani.

Linfoma non-Hotchkins, sarcoma Kaposi, cancer cervical si tumoarele legate cu infectii ca si HPV au fost mai des gasite la pacienti cu HIV. Alte feluri de cancer ca si la san si prostata au fost la fel de frecvent cum este gasit la oameni fara HIV.

(sursa: Reuters)

5 iulie 2007 Pacienti cu HIV au o sansa mai mare de a contracta anumite feluri de cancer.

Linfoma non-Hotchkins, sarcoma Kaposi, cancer cervical si tumoarele legate cu infectii ca si HPV au fost mai des gasite la pacienti cu HIV. Alte feluri de cancer ca si la san si prostata au fost la fel de frecvent cum este gasit la oameni fara HIV.

(sursa: Bloomberg.com)

5 iulie 2007 Un regim nou gasit efectiv impotriva lui HIV

Doua medicamente sunt efective cand sunt folosite impreuna. Medicamentele, etravirine si darunavir (numit Prezista) sunt facute de Tibotec care face parte din Johnson & Johnson.

Prezista este deja aprobata in Statele Unite pentru tratamentul lui Sida. Peste 24 de saptamani, pacienti primind aceste doua medicamente au avut o micsorare a cantitatii virusului HIV mai mare decat pacientii care au luat numai Prezista.

Un alt experiment a aratat ca peste 48 de saptamani dupa inceputul tratamentului , 77% au experientat o micsorare a cantitatii virusului si 68% din pacienti au experientat micsorarea cu un cocktail de lopinavir-ritonavir.

Aceste rizultate au fost publicate in revista The Lancet din 7 iulie 2007.

(sursa: Forbes.com)

4 noiembrie 2006 UNICEF deschide un joc on-line pentru educatia copiilor despre SIDA
30 octombrie 2006 Prezervative false sunt gasite in Anglia

Durex a publicat ca prezervative falsificate au fost vandute din Londra, punand folositorii la risc pentru Boli cu Transmitere Sexuale, insarcinare si HIV. N-au gasit nici-una vanduta inafara acestui oras. Cele mai multe au avut un miros a bananei, sunt uscate sau au pete pe ele.

(sursa: LifeStyle Extra)

Un alt caz cara arata ca "100% safe sex" este un mit.

18 octombrie 2006 Pacienti cu HIV pot avea copii sanatosi.

Un studiu urmand 90 de pacienti cu HIV pentru 25 de ani arata ca 13 au avut copii sanatosi. Succesul acesta vine de la spalarea spermei sau inseminare.

(sursa: ABC News)

18 octombrie 2006 HIV din China s-a propavaduit si in afara de grupuri de risc inalt.

In China, acum HIV afecteaza si pe oameni care nu sunt in grupuri de risc inalt cum sunt cei care folosesc droguri injectabili, care fac sex pentru bani si homosexuali.

"Anul trecut, am aflat ca 48% din cei noi infectati au contractat boala din sex," a zis Hau Yang, directorul ajunt de controlul bolilor pentru Ministerul Sanatatii.

(sursa: KaiserNetwork)

Adaugam ca Dumnezeu ne-a dat porunci pentru binele noastre. Daca nu le urmam, suferim consecintele.

9 martie 2006 Au gasit celule care ,,mananc" HIV.

Cercetatori de la Spitalul ,,Vrije University Medical Centre" din Amsterdam au descoperit existenta celulelor din mucosa genitala care produc o proteina care mananca virusul HIV, limitand propovaduirea bolii.

Proteina se numeste Langerin si este produsa de celulele Langerhans, gasite in pielea si mucosa. Faptul acesta poate ajuta in gasirea unui vaccin sau medicamente sau un examen care poate arata cine este mai slab in contractarea lui SIDA.

(sursa: HealthDayNews)

9 februarie 2006 Lupta pentru medicamentele "ziua dupa"

Daca primiti acelas regim de medicamente impotriva lui HIV ca cei infectati, puteti sa evitati infectie. Regimul trebuie luat intre 72 de ore dupa sex cu cineva infectat.

Regimul poate cauza nausea si durere de cap, dar este crezut ca afectele acestea sunt temporari. Daca abstinenta inafara casatoriei si prezervative nu sunt observate, acest regim este sansa a treia de a evita HIV.

(sursa: BBC)

Data
Stiri
28 februarie 2007 Noua speranta pentru pacienti cu HIV de la Merck si Pfizer

Pfizer a anuntat ca medicamentul sau Meraviroc a ajutat de doua ori mai multe pacienti cu HIV sa opreasca propavaduirea virusului daca este adaugat altor terapii in comparative cu terapii fara Miraviroc. Este posibil ca medicamentul acesta va fi aprobat de Ministerul Mancarelor si Medicamentelor (FDA) din SUA pana vara.

Merck a zis ca trei din patru pacienti care au folosit medicamentul sau experimental Isentress au putut sa opreasca propavaduirea lui HIV daca este adaugat altor terapii in comparative cu terapii fara Isentress.

(sursa: CNN)

13 iulie 2006 Baltimore, Maryland, USA, foloseste Examen de Acid Nucleic (Nucleic Acid Test)

Orasul Baltimore foloseste examenul acesta care poate face o diagnostica de HIV numai o saptamana sau doua dupa infectie.

(sursa: KaiserNetwork.org)

10 iulie 2006 Biserica catolica este pentru un examen de HIV inaintea nuntii.

Biserica catolica din Goa, India, crede ca un examen volontar pentru infectia HIV este o idea buna pentru doua persoane logodite.

Este bine pentru oameni sa fie avertizati si sa aiba consiliu pentru ei care sunt infectati. Crede ca astfel de examen respecta dignitatea oamenilor.

Statul lui Goa acum considera sa faca o lege de a obliga logodnicii sa faca un examen. Biserica nu este de acord pentru ca nu respecta dignitatea acestor oameni.

(sursa: MedIndia.com)

5 iulie 2006 Ministerul Mancarii si Medicamentelor (FDA) din SUA adauga o avertizare pe cutia de Aptivus

Pacientii care folosesc Aptivus sunt avertizati ca au un risc pentru moarte cauzata de sangerare creerului.

Paisprezece cazuri de sangerare la creer au ajuns la sediul lui Boehringer Ingelheim care produce Aptivus. Opt dintre acesti pacientii au murit din cauza aceasta.

Boehringer Ingelheim afirma ca 6.840 de pacienti au urmat regimul acesta si ca multi dintre pacientii acestia au avut alte probleme la sanatate (probleme la sistemul nervos, trauma la cap, chirurgie la cap, tensiunea sangelui ridicata, si abusul alcolului) care ar putea produce sau contribui la sangerarea creerului.

Mai multa cercetare va fi facuta in timp ce avertizarea va aparea pe cutia de medicamente.

(sursa: Fox News)

1 iulie 2006 Ministerul Mancarii si Medicamentelor (FDA) din SUA aprobeaza un regim nou in tratamentul cu HIV

Aurobindo Pharma Ltd produce o combinatie noua a medicamentelor care include lamivudine, zidovudine si neviparine intr-o singura pastila.

Faptul ca trei medicamente sunt intr-o singura pastila, va ajuta pacientii carora le este greu sa urmeze un regim cu trei medicamente.

(sursa: DogFlu.ca)

7 februarie 2006 Incepand tratamentul mai de vreme este intotdeauna mai bine.

Atunci cand este o vorba de a lupta cu virusul HIV, cel mai curand ca pacientul incepe un tratament cu medicamente puternice, e mai bine, chiar daca exist efecte negative ca toxicitate. Cu un tratament inceput mai de vreme si continuat fara interupere, pacientii au avut mai putine infectii si efecte negative. Asa socotesc cercetatorii la Universitate din Colorado Health Sciences Center si Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolii (CDC) din SUA.

Dr. Kenneth Lichtenstein si colegii lui au studiat dosarele de 2.304 de pacienti cu HIV in opt orase din SUA, tratati cu HAART intre 1996 si 2005.

Ca evidenta toxicitatii au cautat evidenta insuficientei ale rinichiului, a daunei la nervi numita neuropatie si a lipoatropiei.

In comparativ cu cei care au inceput tratamentul cu mai putini decat 200 de celule CD4, cei care au inceput cu nivelul de CD4 peste 350, au avut o sansa cu 60% mai mica sa dezvolte insuficienta la rinichi, 30% mai putina sansa de neuropatia si 60% mai putina sansa sa dezvolte lipoatropia.

Pare ca medicamentele au fost mai active in celule si in jurul lor cand au fost mai putine celule CD4.

"Starea inflamarii asociata cu boala face toxicitatea sa creasca," a spus Lichtenstein.

Nu este nici un motiv sa amaneze analiza pentru diagnosticarea HIVului si tratamentul HAART pentru cei cu HIV pozitiv.

(sursa: Reuters)

7 februarie 2006 Supravetuirea cu HIV depinde de tipul virusului

Oamenii infectati cu tipul D a virusului au o supravetuire mai scurta decat cei cu tipul A.

Cercetatorii la Johns Hopkins University School of Medicine au studiat peste 300 de pacienti cu HIV in Uganda si au vazut ca 10% din 203 de oameni cu tipul D au murit in perioada de 3 ani, dar nici unul din cei 53 cu tipul A n-a murit in perioada aceasta. (In studiul lor, 70 de oameni au fost infectati cu amandoua tipuri.)

Pacientii cu tipul A au supravetuit 8,8 ani. Cei cu tipul D, 6,9 ani si cei cu AD, 5,8 ani. Cercetatorii cred ca tipul D se leaga la receptorii celulelor imunitare. Oliver Laeyendecker, un cercetator a spus ca informatia aceasta este importanta in tratamentul pacientului.

(sursa: Forbes)

3 februarie 2006 O schimbare in comportamentul sexual reduce numarul de cazuri de HIV

Comportamentul tinerilor din Zimbabwe a cauzat o scadere in numarul cazurilor de HIV. Tinerii care aveau experienta sexuala au redus numarul de contacte sexuale ocazionale. Altii au pastrat verginitatea pana ce au fost mai in varsta. Reducerea in curvie a redus numarul de infectii cu HIV. "Cresterea in folosirea prezervativului inaintea perioadei studiului ar fi putut sa contribue la scadere," a spus cercetatorul Geoffrey Garnett din Imperial College London

(sursa: News24.com)

Aceasta arata ca perspectiva Bibliei si a programului HIVAnonim este si efectiv si realistic.

27 ianuarie 2006 (editie 30 ianuarie 2006) DHEA poate reduce simtomele depresiei la pacientii cu HIV

- de Will Boggs, MD

Pare ca suplimentul dietar DHEA micsoreaza simptomele depresiei minore la pacientii cu HIV.

"Nici unul dintre noi n-ar racomanda DHEA ca un tratament primar pentru depresie," spune Dr. Judith G. Rabkin. "Dar, DHEA este atractiv pentru pacientii care nu vor sa se trateze cu medicamente anti-deprimante sau pentru pacientii cu depresie cronica si moderata care sunt interesante in medicamentele adjunctive si alternative."

DHEA (adica dehydroepiandrosterone), un supliment dietar asemenator cu steroide este vandut in SUA fara prescriptie pentru multe probleme. Este luat de cei care vor sa-si mareasca muschii, sa slabeasca, sa imbunatateasca sangele si sa inceteze imbatranirea corpului.

Rabkin si colegii ei din Columbia University College of Physicians and Surgeons din New York au cercetat DHEA timp de 8 saptamani cu 145 adulti infectati cu HIV si depresia moderata. Doi din trei au avut si SIDA. La inceput, doza a fost 100 milligrame pe zi. Dupa 4 saptamani fara rezultate sau efecte negative la pacienti, cercetatorii crescut doza pana la 400 mg pe zi.

Cinzeci si sase la suta au simtit un efect pozitiv in atitudinele lor in comparativ cu 31% cu placebo.

A fost o crestere semnificativa a testosteronului la femei dar nu la barbati. Nivelul celulelor CD4+ n-a fost afectat. Au fost putine efecte negative.

"Noi am adaugat 4 luni la tratamentul cu DHEA pentru cei care au experimentat efecte pozitive. Credem ca rezultatele dupa 8 luni arata ca raspunsul pozitiv in atitudinea pacientilor este mentinuta cu putine efecte negative, dar efectele de lunga durata sunt necunoscute. ...Dar cantitatea de DHEA gasita in medicamentele gasite la farmacie au fost de la 0% pana la 150% in comparativ cu ce a fost scris pe eticheta."

(sursa: American Journal of Psychiatry, ianuarie 2006)

19 ianuarie 2006 (editie 30 ianuarie 2006) O noua cocktail a medicamentelor poate fi mai eficient in tratarea HIVului

- de Miranda Hitti

A fost publicat in The New England Journal of Medicine ca o combinatie a Viread, Emtriva si Sustiva "nu este inferior" cu respect la alte cocktailuri ale medicamentelor. HIV a fost redus la nivelurile foarte joase si au fost mai putine cazuri ale efectelor negative, in comparativ cu combinatia medicamentelor traditionale. Aceasta combinatie nu are efecte toxice de lunga durata.

Dar aceste rezultate se aplica numai celor care n-au incercat alte medicamente antiretrovirale.

(sursa: FoxNews.com)

16 ianuarie 2006 Spalarea vaginului in interior creste riscul de HIV

Prostituatele care se spala in interiorul vaginului au o sansa de 3 ori mai mare de a contracta HIVul in comparativ cu cele care nu fac procedura aceasta. Acele care au folosit detergenti au multiplicat riscul de 4 ori. Inflamarea cauzata de spalare este suspectata sa cauzeze fenomenul acesta. Vaginul este sensibil si traumat foarte usor.

(sursa: jurnalul Aids)

12 ianuarie 2006 Nivelul HIVului in sange prezice sansa de supravetuire

Cercetatorii din Danemarca si SUA au aflat ca reducerele in cantitatea cu HIV in sange care s-intampla in perioada initiala a tratamentului HAART prevede sansa de supravetuire chiar dupa 6 ani. Din cauza aceasta, Dr. Nicolai Lohse de la Spitalul Universitar din Odense spune, "chiar o singura data cand virusul creste in perioada de 6 pana la 18 luni dupa inceputul terapiei antiretrovirale ar trebui sa se ingrijoreze medicii." Au studiat 2.046 de pacienti intr-o perioada de 72 de luni. Lohse spune, "medicii care folosesc HAART ar trebui sa lucreze cu pacientii si sa controleze foarte strict nivelul virusului."

(sursa: jurnalul Clinical Infectious Diseases)

9 ianuarie 2006 Riscul infectiei HIV al unui copil poate fi redus.

Administratia medicamentului Nevirapine pentru mame cand intra in crize de nastere si pentru copilul intre 72 de ore dupa nasterea, reduce in jumatate riscul ca HIV va fi trimis de la mama la copil. Este crezut ca riscul se reduce cu 50%.

Cercetatorii au studiat dosarele de 198 de femei din Uganda. Medicamentul Nevirapine a fost eficient si in a doua sarcina, indicand ca femeile n-au dezvoltat imunitatea la el. Medicamentul este ieftin si indicat pentru pacienti mai saraci.

Fara medicament, riscul este de 30% cand mama naste normal si 5% cu nasterea cezareana. Nasterea cezareana poate proteja copilul de la contact direct cu sangele si celelalte fluide ale mamei. Dar nasterea cezareana aduce alte riscuri mamelor, in special daca au anemie sau o oricare alta boala.

(surse: Newindpress.com si Health Central Network)

9 ianuarie 2006 Home Access ofera o analiza HIV cu rezultatele gata ziua dupa

Home Access Health Corporation este producatorul singurei analize aprobate de Ministerul Mancarii si Medicamentelor din SUA (FDA). Rezultatele sunt corecte 99,9%.

Analiza costa $59,99 si este disponibila la farmaciile din Sua si la situl http://www.homeaccess.com/.

(PRNewswire)

9 ianuarie 2006 Procentul infectarii cu HIV/SIDA depinde de rasa si religie

Statisticele de la Ministerul Sanatatii din Uganda arat ca rata de infectie a coborarat foarte mult de la varf in 1992 la 18%, evidenta ca ei castiga momentan in razboi impotriva lui SIDA. Ei vad urmatoarele deosebiri dintre prevalenta bolii SIDA in categorii diferite:

 • rata este mai inalta la femei (8.1%) decat la barbati (5.8%)
 • femeiile la varsta de 30-35 si barbatii la varsta de 35-45 sunt infectati mai des
 • musulmanii sunt mai rari infectati (5%) dar anglicanii si protestantii mai des (7.1%) [Observatia mea este ca anglicanii permit omosexualii sa fie chiar si preoti, ceea ce Biblia interzice. Cultura musulmanilor este mai putin permisiva decat a noastra in Europa.]
 • cei cu invatamant secundar sunt infectati mai rar si cei care n-au terminat scoala primara au fost mai des infectati.

  (AllAfrica.com)  Cautati in situl acesta sau pe tot Internetul sponsorizat de FreeFind

  Cautarea sitului Cautarea Internetului
  Centru de Informare
  Stiri
  Ai un risc mare sa
  te imbolnavesti cu SIDA?

  Tot care vindeca
  Razboiul Ascuns
  Stiri de la USA
  privind abstinenta

  Povesti sentimentali
  Noutati HIV (In ingleza)
  Bibliografie

  Intrebari despre SIDA

  Pagina principala
  HIV Anonim: ajutor pentru cei cu SIDA

  Dreptul de copiat 2001-2003 HIV Anonymous.com -- 129 W. Canada - San Clemente CA 92672 949-218-6793

  - aviz -

  Traducere: Iustin Sarpe Desemnarea paginii:Laurent LaBrie

  adressa posta electronica