Abstract: Existe un razboi sexual care aduce infectie, boli, handicap si moarte la copii si adulti. Sex cu cineva inafara casniciei chiar folosind preservativ nu este fara risc de SIDA sau de alte boli. Haideti la lupta pentru dragoste si respect!


Bine ati venit la

 HIV Anonim:  ajutor pentru cei cu SIDA
  

    despre noi  HIV Anonim - SIDA   Atitudini pozitive despre HIV  HIV Anonim - SIDA   evenimente programate  HIV Anonim - SIDA    stiri (in engleza)  HIV Anonim - 
SIDA   Pagina Principala
Paginile interactive:navigator pentru HIV Anonim Forum si Bulletin board
Nou pentru 2005: Cercul Abstinentei. Incurajarea pentru ca sa traim o viata mai sanatoasa.
PROGRAMUL
HIV ANONIM
Atitudini pozitive
despre HIV
Our Book
(in engleza)
Locurile Mele
Chat-ul nou HIV
Sala veche de chat
Anunturi
Oportunitati sa ajuti
Linkuri folositoare
Umor
Scrie povestea ta
Pagina principala

 
 

 


Fa un clic aici ca sa adaugi aceasta pagina in lista preferintelor tale!
Faceti un link de la situl vostru la situl nostru.


Razboiul Ascuns

Multe persoane in lumea aceasta sunt suparate atunci când aud despre razboi sau despre mine plasate în pamânt. De fapt, multi oameni buni si copii sunt raniti sau chiar ucisi în fiecare luna de aceste mine. Faptul acesta ma supara si pe mine. Atunci când vad gambe pierdute, mâini strivite si moartea tragica si sângeroasa a persoanelor, nu pot rezista plansului. Negresit, lumea ar fi mai buna fara aceste aparate care poarta atîta suferinta. Nimic din ceea ce scriu in acest articol nu are scopul de a diminua acest fapt.

Dar sunt si mai multe persoane care sunt ranite si ucise de un alt fel de tragedie. Oamenii care îi ucid si îi ranesc nu poarta uniforma de armata ci o haina normala. Ei nu-i urasc pe ceilalti chiar daca sunt extrem de egoisti sau poate nu stiu ce fac. Este posibil ca ei sa nu stie ca fac ceva impotriva legilor lui Dumnezeu. Astfel, in loc sa arate dragoste fata de semeni calca pe poruncele lui Dumnezeu. Toti din împrejurul lor încerca sa-i convinga ca ceea ce fac este bine. Si mai groaznic, ei planteaza aceste ,,bombe'' în alte persoane fara ca ele sa stie. Poate chiar si tu ai primit minele acestea si nu stii ca sunt înauntrul tau. Victimele acestor mine nu stiu despre prezenta lor, iar aceste mine se pot detona in timp. Miloane de persoane sunt lovite de boala în fiecare an si nu se vad proteste, greve sau manifestari împotriva acestui fapt, în strada sau în fata Parlamentului.

Stiti despre ce discutam? Sex in afara casatoriei. Nu opriti citirea acestui articol, fiindca as vrea sa va prezint niste fapte despre ceea ce vedetele, personalitatile si Statul numesc, foarte gresit, ,,Safe-sex'' (adica, ,,sex fara risc'').

Cate persoane au o boala cu transmitere sexuala?

Peste 300 de miloane de persoane din intreaga lume sunt infectate în fiecare an. Considerând ca sunt aproximativ 6 miliarde de persoane, 5% dintre acestea, sau aproximativ 10% dintre persoanele între 15-45 de ani sunt infectate.

În America, un sfert din toate noile cazuri de imbolnaviri cu transmitere sexuala sunt prezente la copii intre 15-19 ani iar 70% la oameni cu vârsta cuprinsa între 15-24 de ani. (Kaiser Foundation –Sexually Transmitted Diseases in the U.S. (14.VI.2001))

Cât de usor este sa fiu infectat?

În America, daca vorbim numai despre cei care stiau ca au HIV, 48% dintre barbati si 22% dintre femei nu au spus faptul acesta partenerului lor sexual. (Archives of Internal Medicine)

Chiar folosirea prezervativelor in mod corect de fiecare data cand faceti sex nu elimina riscul tuturor felurilor de boli sexuale, inclus HIV.("Sex, Condoms, and STDs: What We Need to Know", Medical Institute for Sexual Health.  Washington, DC, USA, 16.X.2002)

Folosirea prezervativelor in mod corect pentru mai multi ani este un fapt atat de rar intalnit incat este o idee aproximativ teoretica, exceptie facand cei mai seriosi si mai organizati. Cercetatori din Statele Unite au aflat ca printre adultii care au stiut ca partenerul lor a avut SIDA, deci erau motivati sa fie foarte seriosi in practicarea "safe-sexului", numai 56 din 100 de oameni au folosit prezervativul in mod corect si aceasta pentru numai 24 de luni. (Medical Institute, 16.X.2002)

Centrul de Control al Bolilor (CDC) si Institutul National al Sanatatii (NIH), ale USA au aflat ca prezervativele nu ofera nici o protectie impotriva bolilor sexuale.

Cât de grav este daca sunt infectat?

Bolile sexuale sunt adesea dururoase. Dar, consecintele mai grave pot aparea dupa ce infectia a trecut, desi credeti ca sunteti sanatos. Aceste consecinte ar putea sa te priveze de posibilitatea de a avea copii, pot duce la cancer sau chiar la moarte si sarcina extrauterina.   (Aceasta este o sarcina inafara uterului.  Poate aduce moarte daca copilul creste in trompele si le face sa se rupa.  Mama sangereaza in abdomen si aceasta aduce moarte daca nu este tratat rapid.) Totodata probabilitatea de a avea copii handicapati este mult mai mare.

Ce pot sa fac?

Apasati aici.

hcv top

Cautati in situl acesta sau pe tot Internetul sponsorizat de FreeFind

Cautarea sitului Cautarea Internetului
Centru de Informare
Stiri
Ai un risc mare sa
te imbolnavesti cu SIDA?

Tot care vindeca
Razboiul Ascuns
Stiri de la USA
privind abstinenta

Povesti sentimentali
Noutati HIV (In ingleza)
Bibliografie

Intrebari despre SIDA

Pagina principala
HIV Anonim:  ajutor pentru cei cu SIDA

Dreptul de copiat 2001-2005 HIV Anonymous.com -- 129 W. Canada - San Clemente CA 92672 949-218-6793

- aviz -

Traducere: Iustin Sarpe Desemnarea paginii:Laurent LaBrie

adressa posta electronica